torsdag 10 september 2015

#LOVEISLOVE

Hej! Vi tycker det är fel att dela in folk i olika grupper på grund av deras sexuella läggning. Varför göra det när vi ändå är lika mycket värda? Varje dag så blir någon eller några kränkta pågrund av deras läggning. Varför är det fel att vara en människa som älskar? Unga blir mobbade och nästan varannan homosexuell vill ta självmord. Vissa folk vet inte vad gay, lebb och så vidare, men de använder fortfarande orden på ett nedvärderande sätt. 

Vi har ett exempel som är baserat på en sann händelse. En ung tjej sa till en annan ung tjej att hon älskade hennes pappa på grund av att han var så snäll. Då sa den första tjejen med en nedvärderande ton "Är du gay eller?" Först och främst så är det ej okej att använda ord som gay som ett skällsord. Vid det här tillfället så vet hon inte vad gay betyder så varför använda ett ord som man inte vet vad det betyder. Gay betyder att en kille gillar en människa i samma kön, men vid den här situationen så har det inget med gay att göra. 

Glöm inte att kolla in vår Instagram @powerforlove
Om du har någon åsikt så glöm inte att kommentera den så vi får veta vad du tycker.
Du kan också skicka mejl till loveisloveeeee@gmail.com 

Tack att just du har läst vår blogg och hoppas att du gillade den!

Skribent - Amelie

1 kommentar:

  1. Jättebra skrivet Amelie! Glöm inte att ange källor till den information du skriver så att fler kan ta del av statistik med mera som ni använder.
    Bra att du exemplifierar med en verklig händelse.
    /Malin

    SvaraRadera